O le a le mea e mafua ai le poloka o le mea e fa'aliliu ai le vevela?

Fa'afesuia'i vevelao vaega autu ia o le tele o fale gaosi oloa ma fale fa'avevela. E nafa ma le faʻafefeina o le vevela mai le tasi vai i le isi, faʻatagaina mo le faʻamafanafana lelei ma le faʻamafanafanaina. Ae ui i lea, o se tasi o faʻafitauli masani e mafai ona tupu i se faʻafefe vevela o le faʻapipiʻiina, lea e mafai ona matua aʻafia ai lona faʻatinoga ma le lelei. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina mafuaʻaga o le faʻafefe o le vevela ma le aʻafiaga o lenei faʻafitauli.

E mafai ona fa'atupuina le fa'a'avevela o le vevela ona o mea 'ese'ese, e aofia ai le fa'aputuina o otaota, fua, po'o le pala i totonu ole fa'atau. I le aluga o taimi, o otaota e pei o le palapala, pefu, ma isi matā'ele'ele e mafai ona fa'aputu ma poloka ai le tafe o le vai e ala i le fa'afesuia'i. E fa'apena fo'i, fua, fau mai minerale teu i totonu o le vai, e mafai ona fa'aputu i luga o luga o le fa'afesuia'i, fa'alavelaveina le fa'aliliuina o le vevela. O le pala e mafua mai i le fegalegaleai i le va o mea e fesuia'i ai mea ma vai e mafai foi ona ta'oto ma faaitiitia ai le lelei.

O se tasi o mafuaʻaga autu o mea faʻafefe vevela e le lava le tausiga. A aunoa ma le fa'amamāina ma le su'esu'eina faifaipea, o otaota ma fua e mafai ona fa'aputu fa'alētonu, ma fa'atupu ai le pala ma fa'aitiitia ai le lelei o le felauaiga o le vevela. E le gata i lea, o le le lelei o le suavai i totonu o le masini e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafefeteina ma le pala, ma faʻateleina ai faʻafitauli faʻafefe.

O le isi mafua'aga o se fa'afesuia'i vevela poloka o le fa'aogaina lea o vai le talafeagai po'o tulaga fa'agaioia. O le le fetaui i le va o le vai ma mea e fa'afesuia'i e mafai ona o'o atu ai i le pala ma le fa'aputuina o tupe, ma i'u ai i le pupuni. E faʻapea foʻi, o le faʻaogaina o se mea e faʻafefe ai le vevela i le maualuga o le vevela poʻo le mamafa e mafai ona faʻavavevaveina le faʻaputuina o otaota ma fua, e oʻo atu ai i poloka ma faʻaitiitia ai le faʻatinoga.

fa'afesuia'i vevela ipu

O taunuuga o se polokafa'afesuia'i vevelae mafai ona ogaoga. O le fa'aitiitia o le fa'aogaina o le vevela e mafua ai le fa'ateleina o le fa'aaogaina o le malosi ma le maualuga o tau o galuega. E le gata i lea, o poloka e mafai ona mafua ai le le tutusa o le vevela poʻo le malulu i totonu o le masini, ma mafua ai le fesuisuiai o le vevela ma ono afaina ai vaega maʻaleʻale. E le gata i lea, o poloka e faʻatuputeleina ai le faʻalavelave o mea faigaluega ma le taʻavale, aʻafiaga o le gaosiga, ma e mafai ona oʻo atu ai i le taugata poʻo le toe faʻaleleia.

Ina ia puipuia ma foia faʻalavelave faʻafefe vevela, e manaʻomia le tausiga masani ma le faʻamamaina. E aofia ai le su'esu'eina faifaipea o le fa'afesuia'i mo fa'ailoga o poloka ma fa'amama o totonu e aveese ai otaota, fua ma a'a. E le gata i lea, o le mataituina ma le faatumauina o le lelei o le vai i lau masini e mafai ona fesoasoani e puipuia le fuaina o fua ma faaitiitia ai le lamatiaga o le pala.

I nisi tulaga, e ono mana'omia togafitiga fa'ama'i po'o le fa'a'ese'ese o le pa'u e aveese ai fa'aputu ma'a'a ma toe fa'afo'i le lelei o le fa'aliliu vevela. Fa'afeso'ota'i i taimi uma se tekinisia fa'apitoa po'o se inisinia e fa'amautu ni faiga e sili ona talafeagai e fo'ia ai se fa'afitauli o lo'o pipii i le fa'aliliuina o le vevela.

I se aotelega, o se faʻafefe vevela e mafai ona mafua mai i le tele o mea, e aofia ai le faʻaputuina o otaota, fua, ma le pala. O le le lava o le tausiga, leaga le lelei o le suavai, ma le le lelei o le faagaoioiga e mafai ona mafua uma ai le pala. O i'uga o se fa'a'avevela fa'afefe e mafai ona ogaoga, e a'afia ai le malosi o le malosi, fa'atinoga o faiga ma le fa'atuatuaina o meafaigaluega. E ala i le faʻatinoina o le tausiga masani ma le faʻamamaina o faiga ma le mataʻituina o le lelei o le vai ma tulaga faʻaogaina, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻafefe o le vevela, faʻamautinoa le lelei o le faʻatinoga ma le umi o le faiga.


Taimi meli: Au-01-2024